3/29/2014

Квітуча галявина

Мене завжди надихає робота з папером, бо це безмежне джерело творчості! Папір можна складати, скручувати, згинати, різати, м'яти.., а скільки існує різних видів паперу та паперових виробів!

На цей раз я вибрала для малечі нескладний та цікавий урок зі складання паперу, а точніше - паперових смужок у формі квіточок. Крім того, ми також вирізали квіточки з кольорового паперу та малювали масляними пастелями.

І ось така квітуча галявинка в нас вийшла :)



3/22/2014

Квітуче дерево

Одним з найдивовижніших явищ навесні є квітучі дерева, що рясніють в таку пору запашними квітами. Яблуні, вишні та інші фруктові дерева дивовижними ароматами сповнюють алеї, парки, вулиці. Ну, як не намалювати таку красу!))

От і ми з дітьми спробували відтворити красу свіжої весняної зелені та ніжних квітів у творчій роботі в техніці "штампування".
Для цього нам знадобилися:
• декілька листків,
• паралонова губка,
• гуаш.
Спочатку аркуш паперу треба заповнити відбитками листочків. Ми взяли для цього декілька відтінків зеленого. А проміжки між відбитками замалювали бірюзовим кольором (краще яскравим, "свіжим" кольором). Далі чорною фарбою зобразили силует гілки, а рожевою (та її відтінками) - квіточки за допомогою губки. Білі цяточки в серединках квітів можна зобразити за допомогою вушних паличок або пензля.

 

3/20/2014

Божа корівка

Наближаються теплі весняні дні, а отже зовсім скоро зазеленіє довкола, пригріє сонечко, заспівають пташки та зажжужать комахи. Все це дуже приємно споглядати після довгої холодної зими. Добре, коли такі дрібнички, привертаючи нашу увагу, знаходять в нашому серці почуття подяки та радості. Адже все, що бачимо довкола - то є чудесне Боже творіння, Йому на славу та нам на мудре керування.

Запропонуйте дітям потренувати свою спостережливість та поспоглядати за птахами чи комахами. Зверніть увагу на їх колір, розміри, звуки... А на практиці створіть колаж з Божою корівкою (або сонечком)). Для цієї роботи дітки користувалися гофрованим папером, технікою "штампування" та "розбризкування", гуашшю.

 






3/15/2014

Чарівне дерево

На цьому занятті ми продовжували вивчати українські візерунки та створили "Чарівне дерево" з дивовижним листям та квітками. Для цього ми згадували типові рослинні орнаменти та візерунки, а також як стильозовано зображувати силуети дерев.

Після роботи олівцем та створення контуру, працювали гуашшю та сухими пастелями.





3/07/2014

Букет квітів

Вже скоро 8 березня, а отже час готувати подарунки для наших любих матусь, сестричок, бабусь. Мабуть, кожен погодиться, що квіти - то безпрограшний варіант, особливо, якщо створені своїми руками!

Таким чином, за допомогою гофрованого паперу, ножиць та спеціального дроту для поробок діти створили букети чудових квітів.
Що для цього потрібно:
1. Чотири - шість клаптиків гофрованого паперу прямокутної форми, покладені шарами один на другий
2. Складаємо папір "гармошкою"
3. В середині перев'язуємо дротом зеленого кольору
4. Ножицями обрізаємо папір по краях, щоб їх скруглити
5. Обережно розправляємо шари паперу у формі квітки

От власне, і все. Для того, щоб врізноманітнити квіточки треба по-різному обрізати папір по краях: з гострими кінцями, округлими і т. ін.