4/12/2014

Квітуче поле

Сьогодні було не зовсім звичайне заняття, бо ми не малювали чи вирізали щось з паперу, а РОЗБРИЗКУВАЛИ. Так, саме розбризкували фарбу на білому аркуші паперу, в результаті чого з'явився такий собі "пейзаж" з травичкою та квітами. Власне, метою уроку було не малювання пейзажу, а саме практика у новій техніці. Дітям вона дуже сподобалася =) І вони старанно виконували всі вимоги, а саме:

1. Взяли аркуш акварельного паперу та приклеїли його малярною стрічкою до якоїсь твердої поверхні.
2. Змішали у палітрі декілька кольорів: зелений, коричневий та жовтий.
3. У верхній половині білого аркуша намалювали небо з хмарами (так, на цей раз пензлем)). Враховуючи властивості акварелі, малювати треба було швидко, "по-мокрому".
4. Коли небо висохло, в нижній половині аркуша почали "розбризкувати" траву. Для цього треба набрати потрібний колір (для початку взяли коричневий) та постукуючи пензлем по вказівному пальці, струшували колір на папір. Чим нижче знаходится пензлик над аркушем, ти довші виходять бризки, чим далі - тим менші.
4. Таким чином, треба було заповнити нижню половину так, щоб трава набула матеріальності. Різними відтінками зеленого та жовтого кольорів ми "намалювали" траву. Чим більше було шарів бризк, тим густіша трава.
5. В кінці залишилося лише прекрасити пейзаж квітами. У нас вийшли квіти блакитного та рожевого кольорів.




     

Немає коментарів:

Дописати коментар