6/21/2014

Човники на морі

Літом багато відпочиваючих їде саме на море - туди, де сонце, море, пляжі, свіже повітря.. Не відомо, як здійсняться плани на відпочинок цьогоріч, але помріяти про це можна :) На занятті ми виконали роботу у техніці колаж, де зобразили небо, море з хвилями, піщаний пляж та човники, що гойдаються на тих хвилях під кольоровими вітрилами.

Спочатку ми створили текстуру моря - замалювали аркуш паперу синьо-зеленими відтінками та додали зверху хвилястих ліній. На акварельному аркуші зобразили блакитне небо та відбитками поролонової губки створили пляж. Далі аркуш з морем розірвали на довгі шматочки і поскладали один на другий у формі хвиль. Шматок білої рваної смужки приклеїли між морем та піском - ніби як піна. А з кольорого та зайвих шматочків паперу створили човники та вітрила.

В кінці додали мушель та морських зірочок на пляжі за допомогою блискучого клея.





6/14/2014

Замальовки на природі

Сьогодні був чудовий теплий літній день. А тому ми взяли наші олівці, пензлі, фарби і т. н. та пішли в парк, що знаходиться неподалік, на пленер. Сам термін пленер походить від французського "en plein air", що означає відкрите повітря. Пленерний живопис започаткували французські художники, які у другій половині 19 ст. почали виходити з майстерень на свіже повітря та малювати усе кольорове багатство природи, зумовлене грою світла. Спостерігання за живою природою є безцінним досвідом, якого неможливо досягти навіть гарною уявою та пам'яттю. Крім того, для дітей поєднання творчої роботи та перебування на свіжому повітрі є напрочуд корисним!

Отже, для початку ми зробили декілька ескізів людей та дерев м'якими матеріалами, а далі створили нескладну акварельну замальовку.





6/07/2014

Полуниці

Нарешті, ЛІТО!!!! А отже три місяці чудової погоди, різноманітних прогулянок, цікавих подорожей, відпочинку, літніх ягод та фруктів! Дуже хочеться, щоб цей час влітку пройшов не даремно, але з такими цікавинками, які не можна собі дозволити в інші пори року.

І почнемо ми зі смачного, а саме з полуниць! Так, саме з полуниць, адже зараз саме той час, коли їх у великій кількості можна побачити на грядках в саду і, звичайно, у продажу. Як такі смачні та запашні ягоди можуть не надихнути на творчість? :)

Для колажа ми створили текстурний папір червоного кольору, який потім вкрили білими пламками. Після того, як папір висохнув, діти вирізали з нього силуети у формі полуниць та приклеїли до аркуша паперу, на якому заздалегіть намалювали велику тарілку. В кінці пензлем додали до полуницок зелених "хвостиків" та прикрасили пастеллю.