2/26/2014

Рибки з візерунками

Буду писати про українське мистецтво, отже не можу російською :) Взагалі треба вже переходити на рідну мову! Скільки можна виправдовуватися тим, що живу на Сході України..

Отже українське мистецтво (як і все українське) останнім часом є об'ктом мейнстріму, і це чудово! Можливо, як ніколи раніше все, починаючи з державних символів і завершуючи вуличним мистецтвом стає напрочуд популярним у громадянському суспільстві. Звичайно є причини, чому так відбуваєтся, але оскільки даний блог про дитячу творчість, то я не буду зараз про це))) Але скажу, що я також не змогла не долучитися до цього явища і спробувала додати елементів народної творчості до наших занять. 

Таким чином, ми з дітками згадували, що таке українське мистецтво, які бувають види орнаментів та їх основні елементи, кольори. Наводила приклади і малюнки. Але мені не хотілося простого копіювання - для осмисленної роботи мають все ж трохи підрости. Отже я взяла дуже знайомий та простий образ - рибку і запропонувала прикрасити її візерунками так, щоб там знайшлося місце і для українських мотивів. 

Діти чудово впоралися з завданням: прикрасили рибку, оточуючий фон та намалювали рамку і візерунки на ній. 













Немає коментарів:

Дописати коментар